Güne Dair

Gönderen Mammares

      İnsan bazen değil çoğu zaman kendini gizlemek ister.Gerçeklerle yüzleşmekten doğruların esiri olmaktan sürekli kaçmaya çalışır.Kendini ifade etmek istemez bilir ki çoğu zaman kendisini anlayacak nitelikte bir insan bulamaz şayet bulsa bile bu seferde kendi önyargılarını kırıp içindekini dökemez ve bu yüzdendir ki genel anlamda bir gerginlik bir stres ve bunun getirdiği asık suratlar, hayatın amacını aramaya çalışan gençler, gençlerle iletişim kurmakta zorlanan ebeveynler, birbiriyle güç-bela anlaşan çiftler, kuşak çatışmaları ve dahası..
    Aslına bakarsanız çözüm çok basit ve sıradan. Çözüm sende, bende, onda, bizde yani hepimizde. İnsan, varlığını sorgulayıp biraz olsun düşünse tüm sorunlar çözülecek gibi duruyor zannımca. Türlü meziyetler çevrelenmemize  rağmen pek bir şey yaptığımız da söylenemez.

   Herkes bir eleştiri mekanizması olmuş yerli-yersiz eleştiriler, alanında yetkin olmayan kişilerin gelişi-güzel yaptığı yorumlar ve bu yorumları ciddiye alıp haber niteliği taşımasını sağlayan güzide medyamız..

Anlatılacak konu  çok aslında gerçi bu konuları ele almak, çok bilmişlik yapıp bu konular üzerinde yazılar yazmak benim harcım değil.Şunu belirtmek isterim ki sadece ve sadece kendimi rahatlatmak ve okuyan için biraz olsun farkındalık yaratmak için kaleme alıyorum bu yazıları.
Konudan konuya atladığımın farkındayım ama salt bir konu üzerinde yoğunlaşıp okuyanları da sıkmak istemiyorum zaten sayılı kişiye ulaşacak bu yazının asıl amacı farkındalık yaratmak/yaratabilmek. Hepsi bu.
Yazıyorum sadece yazmak için kendimi rahatlatmak kendimi ifade edebilmek için çünkü biz sürekli olarak susturulan, susturulmaya çalışılan bir toplumuz.Okumuyoruz ve bunun etkisiyle göremiyoruz.Okumak deyince genelde sığ bir kafa yapısıyla değerlendirdiğimiz için asıl okumanın ne demek olduğunun farkına varamıyoruz.Okumak/Okuyabilmek farkında olabilmektir, gerçekleri görebilmektir, bir dünya görüşü elde etmektir, sorulan bir soru karşısında yutkunmadan cevap verebilmektir.Yazının uzadığını düşünerek burada kesmek istiyorum. Sıkılmadan okuyabildiysen de azmine hayranım.
Kalın sağlıcakla…
                                                                                   23.09.2011
                                                                                     Cuma

1 yorum:

  1. birader alıntı yaptığın yeri de yazsana. ferdi haklar diye bir mevzuu var hani.

    YanıtlaSil