My name is Khan, I'm not a terorist

Gönderen Mammares





  
   Klasik bir hollywood filminin çok ötesinde olan bir  bollywood filmini ele alacağım bu yazıda. Filmin adı ''My name is Khan'' yani ''Benim adım Khan'' film 2010 yapımı ve yönetmeni Karan Johar adında bir hintli yönetmen. Hollywood filmleri hegemonyasında yetişen birisi olarak hint yapımı filmlere bakış açım ''Three Idiots'' filminden sonra tamamen değişti ve yavaş yavaş bollywood filmlerinin esiri olmaya başladım.Pek fazla hint filmi izlemiş değilim fakat izlediklerimin her birinde verilmek istenen mesaj mükemmel bir oyunculuk ve eşsiz hint müzikali ile alıcılar tarafından beğeniyle karşılanmış gibi.


   

  My name is Khan filmi de bunlardan biri.Film hintli bir müslümanın sırf müslüman olduğu için yurtdışında yaşadığı bir takım zorlukları anlatmakta.Film sadece müslümanlık ve islam ideolojisini işlemekten ziyade insanların geldiği etnik kökenleri, mensubu oldukları dinleri, yaşadıkları hayat biçimlerini başkaları tarafından yanlış algılanıp kötüye yorulması üzerine kurulan bir temel üzerinden islam dinini ele alıp işliyor.
   Pek fazla işittiğimizden olsa gerek; biraz bayağı olacak fakat film, dünya barışına örnek teşkil edebilecek güzel sahneleriyle iyi bir eser olduğunu açıkça gösteriyor.Bir de buna Shahrukh Khan ve Kajol'un samimi ve eşsiz oyunculuğu eklenince tadından yenmeyen bir tablo ortaya çıkıyor.






  Film çok ince ve hassas konuları harika bir kurguyla ele almış fakat bazı islamî kesimlerden diyalog tuzağı şeklinde yorumlar alması ayakta alkışlanacak bir durum!Filmde dünya medyasında yer etmiş, klişeleşmiş bazı tabuları yıkabilecek cinsten bir senaryo sayesinde mükemmele yakın bir şekilde işlenmiş.
   Film 3 saate yakın olup uzun bir film olmasına rağmen sürükleyici bir senaryo ile sizi kendisine bağlıyor.Zaman zaman güldürmekle beraber yeri geldiğinde ağlamanız işten bile değil.Filmi izlerken gözümden bir kaç damla yaş süzüldü, kendimden biliyorum.



   

0 yorum: