Aşk

Gönderen Mammares


 Aşk nedir sizce ya da böyle bir şey var mıdır? ‘Yaşamayan nasıl bilsin alt tarafı aşk desin, Allah kimseye vermesin aşk acısı’ böyle bir şarkı sözü vardı yanılmıyorsam olayın vehametini çok iyi bir şekilde açıklıyor.Tekrardan sorumuza dönelim gerçekten aşk var mıdır veya ben bu dizeleri yazarken kaç aşık aşk acısı çekiyordur? Bence aşk diye bir mefhum vardır ama aslında yoktur. Ne kadar saçma bir cümle diye içinizden geçirirken olaya bodoslama olarak atlıyorum.

  Aşk diye bir şey var bu dünyada lakin bu aşk kişinin sevdiği kişiye- sevdiceğine hissettiklerini, duygularını, iç dünyasında kopan fırtınaları ve umutsuzca bir bekleyiş anında aklına gelen ilk kişiyi; cesaretini toplayarak karşısına geçip meramını dökememesidir. Bu ve bu gibi şekilde olumsuzluklar kervanına biz aşk diyoruz.

  Aşkın kendine has bazı özellikleri vardır. Örneğin sakladıkça büyür ve saklamak çok ahmakça bir şeydir yoktan yere bir çok kez insanı acıya, gönül darlığına ve adeta çıkmaz bir sokakla karşı karşıya getirir. Yavuz Sultan bile ‘Seven sevdiğini söylesin’ diyerek günümüz aşıklarına nisbet etmektedir.

  Aşk mefhumu gizli tutularak büyür. Bu durumu günümüzdeki platonik aşklarda fazlasıyla görülmekte ve gizli tutulmayıp evlilik gibi kurumlarla pekiştirildiğinde ise yerini sevgiye ve saygıya bıraktığını görmekteyiz.

  Kısacası aşk insanları birbirine bağlamakta etken bir rol oynarken bir süre sonra etkisini yitiren bir kibrit çöpü edasındadır. Uzun lafın kısası ‘Aşk diye bir şey var ama yok’.


0 yorum: