Tek Günlük Seremoni

Gönderen Mammares


Tanıdık olduğumuz olaylar zinciri tekerrür etmeye başladı, neden bahsettiğimi sizler de çok iyi biliyorsunuz. Yine bir şehit haberi, aile ocağına kor gibi düşen bir acı ve bu acıya direnmeye sabretmeye çalışan analar-babalar,sevenler-sevilenler…
   Hep aynı bir senaryodan bahsettiğimizin ne kadar farkındayız acaba? Sürekli şehit haberi almaktan ve yahut vermekten insanî duygularımızın hasara uğradı. Artık üzülmez/üzülemez olduk, hiç kimse birbirini kandırmaya çalışmasın. Bu durum ne yazık ki gerçek, bundan bir hafta sonra şehit olma şerefine nail olmuş bu vatan evlatlarını kim hatırlayacak, ateş her zaman olduğu gibi düştüğü yeri yakmakta.
   Olayın ilgi çekici yanı tüm bu yaşanan olaylara çekilen cefalara rağmen yetkili kişilerin ramazan ayını bahane göstererek kendini küçültmesi ve artık sabrımız taştı, harekete geçeceğiz gibi nidalar atarak zeytinyağı gibi su üzerine çıkmak istemesi bana çok ironik geldi.
  Tüm dünyaya acı çektiren ve boş yere kanların dökülmesine sebep olan bir terör mefhumu daha ne kadar can alacak? Bıktık artık aynı klişeleşmiş nidalarla acımızı bastırmaktan, teröre lanet yağdırmakla iş çözülseydi şimdiye kadar hallolurdu.
  Uzun lafın kısası bize kurşun sıkan bir güruha biz gül atmakla meşgulüz. Açılım saçmalığı altında yaptıkları rezillikler yetmezmiş gibi şehitlerimizin hain pusularla şehadet şerbetini içmesine çok içerliyorum. Umarım bir gün bu terör illetinden kurtuluruz çünkü daha yapılacak çok şey var.

                                                                      17.08.2011

1 yorum: