Sosyalleştiremediklerimizden misiniz?

Gönderen Mammares

   



   Sosyalleşmek, sosyal olabilmek nedir sizce? İnsan zaten sosyal bir varlık değil midir yoksa yıllardır okullarda öğretilen bu basma-kalıp deyiş bir yalandan mı ibaret!
   Sosyalleşmek yani sosyal olabilmek yaşadığımız şu günlerde karakter biçimi olmaktan sıyrılıp meziyet olma yolunda hızla ilerliyor. Yakında CV'sine sosyalim diye not düşen gençler görürseniz şaşmayın. Çünkü sosyal olmak kendi manasından sıyrılıp her kesimin kendi göre yorumladığı bir faaliyet olmaya başladı.
   Sosyal olmak kimilerine göre sabahlara kadar içip eğlenmek; kimilerine göre arkadaşlarıyla toplaşıp alışveriş yapmak veya orada burada zaman öldürmek; kimilerine göre oturup karşılıklı bir çay içmek;kimilerine göre adam toplayıp halı saha maçı yapmak;kimilerine göre sürekli ve boş boş konuşmak;kimilerine göre akrabalarını ziyaret etmek...Ne kadar verilecek çok örnek var. Baksanıza biz asosyal değilmişiz.Hiç olmazsa bunlardan birini yapıp,iki adet vesikalık ve nüfus kağıdınızın fotokopisiyle gerekli mercilere başvurup asosyallikten beratinizi isteyebilirsiniz.
   Her zaman için bir olguyu bir oluşumu belli kalıplar içine sokup somutlandırmaya çalışmak ne kadar doğru. Ayrıca bunu yapan kişi böyle bir yetiye sahip olmayıp sadece yorumları aracılığıyla bu kanılara ulaşmakta. Bu yüzeden saydığım sosyalleşme adına yaptığımız sayısız faaliyetlere katılmayanları,iştirak etmeyenleri,isteksiz davrananları asosyal diye adlandırmak bana hiç mantıklı gelmiyor.Bu duruma düşen arkadaşlara acizane tavsiyem saydığım bir çok faaliyet içinden en az birini yapıp gerekli evrakları toplayarak akrabalarından,arkadaşlarından,aile fertlerinden beraatlerini isteyebilirler.

0 yorum: