Bir Kişi Düşünün

Gönderen Mammares

Bir kişi düşünün şimdi sadece düşünün ama bütün dert ve tasanızı kafanızdan atarak sadece anlatacağım malum kişi hakkında düşünün.Malum dedim çünkü hepiniz yakınen tanımaktasınız bu kişiyi ya da tanımamaktasınız veya tanımaya yeni başladınız.Bu kişi kendiniz olsa gerek, olsa gerek biraz fazla bu kişi sizsiniz.
Burada kısa bir dipnot vereceğim şayet anlattıklarım saçma ve yahut anlamsız geliyorsa okumanı burada kes ve boşuna zaman harcama. Bazı mefhumları anlamak için yaşanılmışlık lazımdır o yüzden buraya bir uyarı da bulunmak istedim.
İnsan hata yapmıyorsa, bazı şeyler kendi kontrolünde olmuyorsa, dümeni eline aldığında biri sürekli eline vurup rotayı düzeltip sen geç içerde keyfine bak diyorsa bu hayatın yaşanılmış olması mümkün olmasa gerek. Bir de dümeni eline alan kaptan sürekli senin yanlış hareket ve tutumlarını iğneleyici bir dille dikte ediyorsa yaşanılamamış bir hayatın ıstırabı seni bekliyor.
Direniyorsun dürekli bu hayata ama nereye kadar bazı şeylerin sınır ve hududu yok. Kararlar senin kararın ama karar almaktan korkaksın veya korkutulmaktasın. Bütün bu yazılanlar bir yaşanılamamışlığın sancısı diğer bir deyişle yaşanılamamışlıkların manifestosudur.
Yürütülüyoruz farkında olmadan veya farkında olup bunun kaçınılmazlığına göz yumarak. Ve bakıyoruz daima maziye arkada kalan parçalarımızı toplamak için. Hiç demiyoruz gelecek bizi nerde ve nasıl bekliyor karşılaştığımızda bizi nasıl karşılayacak, suratını asmış adeta gelme der gibi karşımıza dikiliyor her seferinde. Maziye dön beni rahatsız etme der gibi.

Sürekli şikayet ediyoruz engeller, engeller. Yapılamayan, içimizde ukte kalan şeylerin, özlem duyulan aranan tatların o güzel kokusunu daima arzuluyoruz. Fakat bunlara ulaşmak içinde hiçbir uğraşta bulunmuyoruz. Gelirse hay-hay, gelmezse tekrar o melankolik ruh haliyle hem-hal oluyoruz. O gelmezse sen git, zorlansan bile sen gitmeyi dene, engellere hayır demeyi öğren.Unutma ki bu senin kararların ve senin hayatın yaptıklarında sadece sen sorumlu ol. Aksi takdirde sürdürdüğün mükemmel oyunculuğa devam edip oscarlık filmlere bile taş çıkarırsın.
                                                                                      
                                                                                      

1 yorum:

  1. offfffffff... Sanki bir ustanın kaleminden çıkmış gibi...

    YanıtlaSil